Vaatekuvat – tarvikkeet

0,00 

Tarvikekuvat ovat lisäosa vaatekuviin. Ne auttavat esimerkiksi pukemistilanteissa, että  tilanteissa joissa lapsi harjoittelee huolehtimaan omista tavaroistaan. Tarvikekuvissa on erilaisia päivän aikana tarvittavia asioita tai esineitä. Huomioliivi, vesipullo, tutti, aurinkorasva. Kaikille näille on käyttöä päiväkodissa.

Kuvien käyttö toiminnan tukena auttaa lasta ymmärtämään ohjeita ja puhetta. Lapsen on kuvien avulla helpompi yhdistää sanoja tekoihin. Kuvia voidaan käyttää tukemaan esimerkiksi siirtymätilanteissa tai uuden taidon harjoittelussa. 

Vaatekuvien avulla lapsi voi seurata mitä vaatteita tulee pukea päälle, ja niiden avulla voidaan harjoitella myös pukemisjärjestystä. 

Lapsen kanssa yhdessä voidaan asettaa tarvittavat vaatekuvat oikeaan järjestykseen vaikkapa sinitarralla seinälle lapsen tasolle. Lapsi voi näin itse seurata vaatekappaleita ja etsiä omista vaatteistaan samoja vaatteita. 

Esimerkkitapa käyttää vaatekuvakortteja:

  • Leikatkaa kortit irti toisistaan, laminoimalla niistä saa kestävät!
  • Valitkaa pukeutumishetkeen sopivat vaatekuvakortit.
  • Kortit voidaan kääntää kuvapuoli alaspäin oikeaan järjestykseen ja lapsi voi yksitellen kääntää seuraavaksi puettavia vaatteita.
  • Tai toisinpäin; kuvat voidaan asettaa ensin oikein päin, ja yhden vaatekappaleen puettuaan lapsi voi kääntää kortin nurinpäin
  • Kuvia voi käyttää monilla hauskoilla tavoilla, keksikää itse teidän tapa!

Tämä ladattava tiedosto sisältää kuvia erilaisista tarvikkeista. Tuotteen tilauksen jälkeen voit ladata tiedoston itsellesi heti vahvistusilmoituksesta, saat myös vahvistuksen ja latauslinkin sähköpostiisi.

Tekijä: Anniina Teräväinen, kuvituksessa on käytetty apuna tekoälyä.