lapsen kanssa leikkimässä

Tukea kasvatukseen

Kasvat tarjoaa tukea kasvatukseen, konkreettisia vinkkejä sekä ammattitaitoista kasvatusneuvontaa. 

Onko sinulla joskus ollut lapsen kanssa tilanne, että et oikein tiedä miten toimia tai toimitko järkevällä tavalla? Lapsen kasvu ja kehitys aiheuttaa toisinaan tilanteita, joissa vanhempi tuntee olevansa neuvoton tai jopa riittämätön. Kuulostaako tutulta? 

Useimmiten kasvatukselliset tilanteet ja arjen haasteet kehittyvät melko nopeasti. On hyvä, että näihin saadaan apua ja vinkkejä nopeasti, ilman kuukausien jonoja tai vaikkapa paksujen oppaiden lukemista. 

Kasvatin missiona on myös auttaa perheitä tarjoten niin konkreettisia vinkkejä kuin erilaisia keinoja kasvatukseen jotka voi ottaa samantien käyttöön. Oikea-aikainen ja nopea apu on tärkeää! 


Kasvatuksesta saa paljon tietoa verkosta ja erilaisista kirjoista ja muista julkaisuista. Usein kirjojen lukeminen auttaa ymmärtämään lapsen kehitystä ja tarpeita laajemmin. Toisinaan kuitenkin tuntuu, että vanhemmat ovat neuvottomia niillä hetkillä kun pitäisi tietää miten oikeasti toimia kaupan lattialle heittäytyneen uhmaikäisen kanssa. Tarvitaan vinkkejä yksittäisiin tilanteisiin sekä oikeanlaisia ja yksilöllisiä keinoja lapselle ja vanhemmalle. 

Kasvat tarjoaa perhekohtaista ja yksilöllistä palvelua, keskusteluapua ja ratkaisuja jokaisen perheen erilaisiin tarpeisiin soveltuvalla tavalla. 

Myös vanhemmuuden tukeminen ja pieni tsemppaaminen ulkopuoliselta on usein erittäin tärkeää. Joskus vanhemman on hyvä kuulla, että toimii oikealla tavalla ja on riittävä ja paras vanhempi lapselleen. Eräs asiakas totesikin: “On hyvä kuulla, että suunta on oikea”

No minkälaisia asioita Kasvatin asiakkaat haluavat käsitellä, tai minkälaisia asioita perheillä voi olla varatessaan ajan Kasvatille? 

Asiakasperheillä on ollut erilaisia kasvatuksellisia ja arkeen liittyviä haasteita, joihin on kaivattu apua. Näitä ovat olleet esimerkiksi uhma ja uhmaikäisen lapsen kanssa toimiminen, sisaruksen syntymän tuoma mustasukkaisuus, “vain toinen vanhempi kelpaa”- vaiheet, syömiseen liittyvät haasteet, aamun vaikeat lähdöt päiväkotiin sekä esimerkiksi haasteet pukemisessa ja oman toiminnan ohjauksessa. 

Jokaisen perheen tilanne on kuitenkin aina erilainen, onhan jokainen lapsikin erilainen. 

Jotta jokainen perhe saa tarvitsemaansa tukea ja konkreettisia vinkkejä, ennen tapaamista pyydän täyttämään lyhyen alkukartoituskyselyn. Tämän avulla pystyn valmistautumaan keskusteluun ja tarjoamaan perheelle juuri heille sopivia vinkkejä ja tukea. 

Tapaamisen aikana käsitellään aina perheen esille tuomat asiat, ja mietitään yhdessä minkälaiset asiat voisi toimia perheelle ja mitä voisi kokeilla. Tapaamisen jälkeen toimitetaan aina yhteenveto keskustelusta. Näin asioihin voi palata vielä myöhemmin. 

Noin kolmen viikon päästä perheellä on mahdollisuus varata seurantatapaaminen, jossa keskustellaan siitä miten käyttöönotetut keinot ovat onnistuneet ja tarvitseeko perhe lisää keinoja tai ehkä jatkotyöskentelyä Kasvatin kanssa. 

Kasvat tarjoaa myös varhaiskasvatuksessa aloittaville perheille omaa kohdennettua pakettia. Varhaiskasvatuksen aloitus-paketissa keskustellaan siitä miten päiväkodin aloitukseen on hyvä valmistautua, jotta laskeutuminen uuteen elämäntilanteeseen on mahdollisimman pehmeä koko perheelle. 

Seuraa Kasvatia Instagramissa!

Kaipaatko sinä tukea kasvatukseen? Lue lisää Kasvatin palveluista täältä, tai varaa aika!